Delfts Blauw geboortebord of -tegel

Met een echt en origineel Delfts Gekleurd of Delfts Blauw geboortebord of -tegel legt u een zeer bijzondere gebeurtenis voor altijd vast. Niet alleen de boreling maar ook de ouders en grootouders zijn trots met zo'n blijvende herinnering! Bekijk de video voor meer informatie. Geef ons uw wensen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wat en hoe aanleveren?

De navolgende gegevens kunt u op het geboortebord aangeven:

  • Naam en voornamen van de baby
  • Datum van geboorte
  • Tijd (overdag of 's nachts aangeven!)
  • Plaats van geboorte
  • Gewicht
  • Bonus: Op de achterkant van een bordje kunt een persoonlijk tekst opgeven, zonder extra kosten. 

Let op! Geboortebordjes en tegels kunt u niet via de webshop bestellen. De gegevens kunt u direct per e-mail zenden aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Vergeet u niet Uw naam, adres en het verzendadres erbij te vermelden. Zo snel mogelijk ontvangt u daarna een e-mail ter bevestiging met daarbij het bankrekeningnummer waarop het verschuldigde bedrag kan worden overgemaakt.

 
Wat zijn de kosten? 

s geboortebrd1

Borden:
Model 418
, borddiameter 18 cm. in Delfts Blauw of Delfts Gekleurd: euro 93,50,-
Model 30271, borddiameter 28 cm. uitsluitend in Delfts Blauw: euro 154,-
Tegels:
Model 905
, 13 x 13 cm. in Delfts Blauw of Delfts Gekleurd: euro 93,50
Extra voor een houten lijstje euro 17,50
Extra voor een donkerblauw aluminium lijstje euro 21,50

 

Leveringsvoorwaarden:

Alle op deze pagina genoemde prijzen zijn inclusief BTW maar exclusief verzendkosten. Na ontvangst van uw bestelling zenden wij u een e-mail met de bevestiging en het over te maken bedrag. Levertijd Delfts Blauw geboortebord of tegel: maximaal 1 week na ontvangst van de betaling.

FAQ / Veel Gestelde Vragen

 

Kan ik mijn eigen logo of naam aan laten brengen?

Ja, wij kunnen in principe elk logo of tekst op vrijwel iedere plaats op het artikel op of onder de glazuur, en daarmee permanent aanbrengen. Eigen ontwerpen in meerdere kleuren zijn ook mogelijk. Houdt hierbij echter rekening met hoge startkosten

Is elke kleur bedrukking mogelijk?

In principe kan elke meerkleurige afbeelding op het voorwerp worden aangebracht. De hoge temperaturen en daardoor het gebruik van anorganische verfstoffen limiteren het kleurenpallet echter. Kleuren hebben vaak een geringere kleurintensiteit en vallen op porselein “lichter” uit dan op keramiek artikelen. Kleuren worden altijd bij benadering gemaakt. Toch zijn er een hoop kleuren mogelijk, goud en zilver inbegrepen. Wij zijn graag bereid u hierover te informeren.

Is een model uit uw collectie in een andere kleur te bestellen?

Elk model is tegen meerprijs leverbaar in meerdere kleuren. Het pallet van glazuurkleuren is, evenals de verfstoffen gebruikt bij de bedrukking, beperkt.

Kan ik ook een eigen model laten maken?

Mits het ontwerp niet te gecompliceerd is en geen scherpe hoeken heeft, zijn de mogelijkheden met klei bijna oneindig. In het verleden hebben wij bijvoorbeeld al verschillende malen het bedrijfspand van een opdrachtgever in aardewerk vervaardigd. Is maatwerk kostbaar?

Zoals elk arbeidsintensief product heeft maatwerk ook haar eigen prijs. Door goed overleg kan echter op veel kosten worden bespaard

Is er een minimum of maximum bestelhoeveelheid?

Nee. Bij grotere aantallen is de prijs per artikel natuurlijk lager dan wanneer u slechts enkele stuks besteld

Zal een afbeelding na verloop van tijd vervagen of zelfs verdwijnen?

Decoraties aangebracht op aardewerk hebben in de regel een hogere brandtemperatuur in de oven gehad dan bijvoorbeeld porselein of glas.

Hierdoor zal de afbeelding op aardewerk nimmer verdwijnen. Na vele afwasbeurten zal de decoratie op het porselein na verloop van jaren vervagen. Op glas is geen permanente afbeelding mogelijk. Elk glas met decoratie dat u ooit in handen krijgt zal zeker met de huidige agressieve wasmiddelen geen eeuwig leven beschoren zijn.

Kan ik ook alleen keramiektransfers bestellen?

Voor watertransfers voor glas keramiek en porselein kunt u deze link volgen: http://www.wickerhoff.com

end faq

Bekijk onze producten in de webshop. 

“webshop

't Delftsche Huys produceert aardewerk en decoreert porselein sinds 1981. Op deze website wordt een overzicht van het productie-programma gegeven. Wij realiseren in opdracht exclusieve producten in aardewerk; als geschenk of als verkoopondersteuning. U geeft de informatie, wij doen de rest.

 

Delfts Blauw, oorsprong en geschiedenis.

Delfts Blauw is een type aardewerk met kobaltblauwe decoraties, dat wereldwijd zeer bekend en geliefd is geworden.

Tot ver in de 16de eeuw is aardewerk alleen beschikbaar voor rijkere burgers. Na 1550 komt het majolica op, aardewerk met een tinglazuur dat in Italië en Spanje ontwikkeld is. Vlaamse plateelbakkers introduceren het tinglazuur in de noordelijke Nederlanden, ter vervanging van het aloude loodglazuur. Dit wordt dan gedecoreerd met metaal oxides.

In Nederland introduceren aan het einde van de 16de eeuw eerst de Portugezen en later de Nederlanders zelf Chinees porselein, met zijn kenmerkende blauwe beschildering, gemaakt gedurende de Ming-dynastie. Dit geïmporteerde porselein was fijn en sierlijk en was onmiddellijk zeer gewild. Alleen de zeer rijken konden het zich echter permitteren. Hoewel men nog geen echt porselein kon maken, begonnen majolicabakkers hier imitaties van te maken en creëerden zo het Delftse aardewerk. Rond 1570 werd het gemaakt in Middelburg en Haarlem en in 1580 in Amsterdam. Veel sierprodukten werden gemaakt in Delft. Meer eenvoudige gebruiksartikelen in plaatsen als Rotterdam, Gouda, Dordrecht en Amsterdam.

In het begin kopieerden de Delftse bakkers vooral de oosterse decoraties van het geïmporteerde porseleingoed op de Delftse faience. Later werden de afbeeldingen meer Nederlands van aard waarbij de invloed van de Hollandse schilderkunst goed zichtbaar is. Vooral bijbelscènes zijn dan in trek.

Ook al gebruiken Delftse plateelbakkers het woord ‘porceleyn’ graag voor het product dat ze maakten, technisch gezien klopt dat niet. Porselein is gemaakt met fijne porseleinaarde, petuntse en kaolien. Delfts aardewerk is gemaakt van een kleimengsel dat na het bakken bedekt wordt met tinglazuur. Vanaf 1615 begonnen de bakkerijen met het geheel glazuren van het aardewerk in plaats van alleen de plaats waar de decoratie op werd aangebracht. Er werd een transparante glazuur over de witte tinglazuur aangebracht. dit gaf een grotere diepte aan de kobaltblauwe decoraties. Zo vertoonde het grote gelijkenis met het porselein.

Maar het Delfts blauw is meer dan een kopie van Chinees porselein. In de 17de eeuw weten Delftse pottenbakkers de kwaliteit van hun producten tot ongekende hoogte te brengen. Hun eindproducten zijn ware kunstwerkjes.

Door toevoeging van mergel konden de majolicabakkers hun product verbeteren, het aardewerk werd dunner en wordt faience genoemd. Met Delfts blauw wordt dus eigenlijk Delftse faience bedoeld.

Het werd een groot succes en er kwamen meer en meer bakkerijen. Deze bakkerijen worden ook wel aangeduid met het woord plateel, een middeleeuws woord voor  platte schotel. Elke bakkerij had zijn eigen merkteken. Beroemd zijn vooral de tegels, apothekersflessen, sierborden, vazen, kandelaars en serviesgoed.

Tegels

Delfts aardewerk omvat niet alleen uit borden, vazen en andere gebruiksvoorwerpen. Na 1876 komt bouwaardewerk op: onder andere tegeltableaus waarmee wanden bekleed worden. In het begin werd aardewerk op wanden gebruikt om het vocht buiten te houden, later dienen de tegeltableaus vooral als versiering.

Polychroom

De naam zegt het al: polychroom aardewerk is meerkleurig beschilderd. Vooral geel, groen, blauw en rood-bruin worden gebruikt. De geschiedenis van Delfts Polychroom begint al in de 18de eeuw. Het kleurengebruik komt uit landen rond de Middellandse zee, waar ze zulke composities al langer gebruikten.

Andere soorten Delfts aardewerk zijn het meerkleurige Boerendelfts en het Delfts wit.

 

't Delftsche Huys produceert aardewerk en decoreert porselein sinds 1981. Op deze WebSite wordt een overzicht van het productie-programma gegeven. Ook realiseren wij in opdracht exclusieve producten in aardewerk; als geschenk of als verkoopondersteuning. U geeft informatie, wij doen de rest.

Alle rechten voorbehouden - Copyright © 2016.